Srebrny medal Lodołamaczy dla Impel Cleaning

21 kwietnia 2008

Ideą Konkursu jest wyróżnienie przedsiębiorstw wrażliwych społecznie, pracodawców starających się podchodzić do problemu zatrudniania osób niepełnosprawnych w sposób odpowiedzialny i godny naśladowania. Nagradzane są firmy, przedsiębiorcy oraz osoby prywatne, wybitnie angażujące się w rozwiązywanie problemów osób niepełnosprawnych, tworzące nowe i lepsze miejsca pracy, a także działające na rzecz aktywizacji zawodowej tych osób.

Kapituła Etapu Regionalnego konkursu LODOŁAMACZE 2008 przyznała spółce Impel Cleaning drugie miejsce i srebrny medal w kategorii Zakład Pracy Chronionej. Nagrodę w imieniu Spółki odebrała Pani Agnieszka Rajczuk – Szczepańska - dyrektor personalny Impel Cleaning. To zaszczytne wyróżnienie spółka otrzymała za szczególną wrażliwość społeczną i odpowiedzialną politykę personalną uwzględniającą potrzeby osób niepełnosprawnych. Zdaniem Kapituły działalność firmy Impel Cleaning na polu rehabilitacji zawodowej i społecznej osób niepełnosprawnych stanowi wzór godny naśladowania.

„Impel Cleaning od wielu lat zatrudnia osoby niepełnosprawne, zapewniając im dogodne warunki pracy, a także możliwość rehabilitacji. Staramy się stwarzać im najlepsze warunki do rozwoju i realizacji zawodowej. Jesteśmy bardzo zadowoleni, że Kapituła doceniła nasze działania na rzecz osób niepełnosprawnych” - mówi Bogdan Dzik, Prezes Impel Cleaning.

Srebrny medal Lodołamaczy dla Impel Cleaning (34.5 kB)
Spółka Impel Cleaning, należąca do Grupy Impel, lider w branży usług porządkowo - czystościowych, została nagrodzona Srebrnym Medalem w Konkursie Lodołamacze 2008.