Impel zadba o kompleksową obsługę nowego szpitala Swissmed

10 października 2011

Spółki Impel Cleaning, Impel Security Polska, Impel Tech Solutions i Impel Catering nawiązały współpracę z nowo otwartym wyspecjalizowanym Szpitalem Swissmed Centrum Zdrowia Warszawa. Kontrakty dotyczą kompleksowej obsługi placówki w zakresie usług porządkowo czystościowych, ochrony mienia, obsługi technicznej i cateringowych.

Uroczyste otwarcie placówki odbyło się 28 września 2011 roku, ale jeszcze na etapie jej budowy, dnia 2 lipca 2011r. Impel Security Polska rozpoczął świadczenie dla niej usług ochrony mienia. Dnia 4 lipca 2011r. współpracę ze szpitalem rozpoczęła spółka Impel Tech Solutions, a w sierpniu podpisano umowę na świadczenie usług zbiorowego żywienia pacjentów przez Impel Catering. Realizacja usługi rozpocznie się z chwilą przyjęcia do szpitala pierwszych pacjentów. Z dniem 1 września 2011r. rozszerzono zakres współpracy o usługi porządkowo czystościowe świadczone przez Impel Cleaning. Szacowana roczna wartość kontraktów na wszystkie usługi, przy założeniu pełnej ich realizacji, może wynieść ponad 1,1 mln. zł. netto.

„Rozmowy dotyczące podjęcia tak szerokiej obsługi Szpitala Swissmed Centrum Zdrowia Warszawa rozpoczęliśmy we wrześniu 2010 r. W czerwcu, lipcu i sierpniu 2011 r. prowadzone były ostateczne negocjacje dotyczące zakresu poszczególnych usług i terminów rozpoczęcia ich realizacji przez spółki Grupy Impel. Umowy podpisano na czas nieokreślony” – mówi Bogdan Dzik, prezes Impel Cleaning.

Szpital Swissmed w Warszawie to kolejny obiekt, którego obsługę powierzono firmie Impel. Współpraca ze Swissmed Centrum Zdrowia S.A. rozpoczęła się w czerwcu 2010 roku, od podpisania umowy na realizację okresowych przeglądów technicznych przez spółkę Impel Tech Solutions. W sierpniu  2010 r. Impel Cleaning podpisał kontrakt na stałą obsługę w zakresie usług porządkowo czystościowych, realizowanych w szpitalu w Gdańsku. Wysoka jakość i kompleksowość świadczonych usług zaowocowały kolejnymi kontraktami, na obsługę nowo otwieranych przychodni. W tej chwili spółki wchodzące w skład Grupy Impel, poza szpitalami w Gdańsku i w Warszawie, współpracują z 3 przychodniami należącymi do firmy Swissmed – w Gdańsku, Gdyni i Warszawie.

„Długofalowa i wielopłaszczyznowa współpraca ze Swissmed Centrum Zdrowia sprawiły, że jesteśmy dla firmy sprawdzonym partnerem, który zapewnia jej bezpieczeństwo oraz kompleksowość usług. Spółka konsekwentnie realizuje strategię rozwoju w Polsce otwierając kolejne placówki, dlatego mamy nadzieję, że dotychczasowa dobra kooperacja przyczyni się do dalszego rozwoju wzajemnej współpracy” – dodaje Bogdan Dzik, prezes Impel Cleaning.

Grupa Impel oferuje kompleksowe rozwiązania dla biznesu. Dla Klientów dostępna jest szeroka gama usług z obszarów wspierających prowadzoną przez nich podstawową działalność biznesową.

Impel zadba o kompleksową obsługę nowego szpitala Swissmed (43.5 kB)