Impel Security Polska ochrania Leroy Merlin i Inco-Veritas

31 marca 2008

W ramach kontraktu z Leroy Merlin Impel Security Polska świadczy usługi ochrony na terenie czterech sklepów zlokalizowanych w Rzeszowie, Gliwicach, Świdnicy oraz Zgorzelcu. Pracownicy Impela nadzorują sale sprzedaży, strefy kas oraz magazyny. Odpowiedzialni są także za obsługę systemu monitoringu wizyjnego. Wartość kontraktu z Leroy Merlin wynosi blisko 1,4 mln zł rocznie (120 tys. zł miesięcznie).

„Markety budowlane Leroy Merlin, ze względu na specyfikę składowanych i sprzedawanych w nich towarów, a także dużą liczbę odwiedzających, są bardzo trudnymi obiektami pod kątem ochrony. Impel Security Polska, jako jedna z największych firm specjalizujących się w kompleksowych usługach bezpieczeństwa, ma bogate doświadczenie w obsłudze tego typu klientów. Kontrakt z Leroy Merlin jest kontraktem perspektywicznym, liczymy, że uda się wkrótce rozszerzyć jego zakres” – mówi Łukasz Puciłowski, prezes zarządu Impel Security Polska.

Kontrakt z Inco-Veritas obejmuje usługi fizycznej ochrony mienia oraz monitoringu na terenie 16 obiektów spółki w całym kraju. Roczna wartość kontraktu to 1,8 mln zł (150 tys. zł miesięcznie). Dodatkowo, w obiekcie w Katowicach, Impel Security Polska zaprojektował oraz wykonał system alarmowy o wartości blisko 25 tys. zł.

„Pracownicy Impel Security Polska obsługujący kontrakt z Inco-Veritas dbają o bezpieczeństwo bardzo zróżnicowanych obiektów – od budynków biurowych, zakładów produkcyjnych, po ośrodek wczasowy – w których pracuje 1,5 tys. osób. W celu minimalizacji kosztów operacyjnych, zaproponowaliśmy naszemu kontrahentowi usługę łączącą funkcje dozorowo-wartownicze i ochrony. O wyborze naszej oferty zadecydowały także wysokie kwalifikacje naszych pracowników oraz stosowane przez nas nowoczesne rozwiązania organizacyjne oraz technologiczne” - dodaje Łukasz Puciłowski.

Impel Security Polska ochrania Leroy Merlin i Inco-Veritas (51.5 kB)
Impel Security Polska – spółka z Grupy Impel, specjalizująca się w usługach ochrony – podpisała kontrakty z siecią handlową Leroy Merlin oraz firmą Inco-Veritas. W ramach umowy z Leroy Merlin Impel ochrania cztery markety budowlane. Kontrakt z Inco-Veritas obejmuje kompleksowe usługi fizycznej ochrony mienia na terenie oddziałów spółki prowadzących działalność produkcyjną, handlową, usługową i wydawniczą. Obie umowy o łącznej wartości ponad 3,2 mln zł rocznie zostały podpisane na czas nieokreślony.