Impel przygotowuje się do Euro 2012

28 marca 2011

Impel Security Polska, spółka z Grupy Impel specjalizująca się w usługach ochrony, szkoli pracowników zapewniających bezpieczeństwo imprez masowych. Pracownicy Impela przeszli specjalne kursy trenerów uprawnionych do prowadzenia szkoleń tzw. stewardów, czyli członków służb informacyjnych i porządkowych podczas “Europy 2012”. Swoje kompetencje będą przekazywali pracownikom Impela bezpośrednio realizującym usługi ochrony. Będą też posiadali uprawnienia do szkolenia innych firm. Program przeprowadził Polski Związek Piłki Nożnej, zgodnie z wytycznymi U E F A.

Program ma na celu osiągnięcie pełnego bezpieczeństwa na stadionach piłkarskich, gdzie odbywać się będą Mistrzostwa „EURO 2012”, ale także zapewnienie najwyższej jakości organizacji wszystkich imprez masowych w naszym kraju. Jego koncepcja i treść powstały we współpracy z European Stadium Safety and Management Association (ESSMA) pod nadzorem U E F A.

„Aby podczas EURO 2012 realizować usługę zgodnie z najwyższymi standardami, określonymi przez U E F A, zdecydowaliśmy już teraz szkolić kompetencje naszych pracowników. Jesteśmy jedną z największych i najbardziej doświadczonych w dziedzinie ochrony imprez masowych firm w kraju. Posiadamy swoje oddziały w miastach, które będą gospodarzami rozgrywek w ramach „Euro 2012” w Polsce. Dlatego też zamierzamy startować w przetargach na zapewnienie ochrony i mamy nadzieję, że dzięki naszym staraniom, będziemy dobrze przygotowani do realizacji zleceń” – powiedział Łukasz Puciłowski, prezes Impel Security Polska.

Impel przygotowuje się do Euro 2012 (339 kB)