Impel dla Vattenfall za 26 mln

27 sierpnia 2008

ISP i ISPr będą chronić elektrociepłownie w Żeraniu, Pruszkowie i na Siekierkach oraz Ciepłownie Wola i Kawęczyn. Pracownicy będą odpowiedzialni m.in. za kontrolę ruchu osobowego i materiałowego, obsługę systemów sygnalizacji alarmowej (włamania, napadu, przeciwpożarowych), telewizji dozorowej, a także obsługę elektronicznych i mechanicznych urządzeń systemu kontroli dostępu.

„Współpraca z Vattenfall Heat Poland SA, w zakresie świadczenia usług ochrony sięga już 6 lat. Cieszy nas fakt, że jeden z największych producentów ciepła i energii w Europie po raz kolejny zaufał właśnie naszej firmie. Doceniamy też fakt, że klienci coraz częściej zdają sobie sprawę z zagrożeń wynikających ze zmian na rynku pracy i wzrostu płacy minimalnej i ich wpływu na świadczenie usług w systemie długoterminowych kontraktów. Wyrazem takiego podejścia jest zapis o waloryzacji umów o wskaźnik płacy minimalnej i uwzględnienie wzrostu oczekiwań płacowych pracowników. Jest to bowiem gwarantem stabilności realizacji kontraktu, a także rzetelnego realizowania usługi na wysokim poziomie” – mówi Wojciech Kiestrzyń, Wiceprezes Impel Security Polska.

Impel dla Vattenfall za 26 mln (47.5 kB)
Impel Security Polska (ISP) i Impel Security Provider (ISPr) – spółki z Grupy Impel, specjalizujące się w usługach ochrony - przedłużyły współpracę z Vattenfall Heat Poland S.A. Przedmiotem umowy jest świadczenie usług ochrony osób i mienia w 5 zakładach oraz obiektach pomocniczych należących do Vattenfall. Umowa została zawarta na okres 4 lat, a jej łączna szacunkowa wartość netto wynosi ponad 26 mln zł.