Impel Cleaning dla szpitali

09 lipca 2008

W ramach kontraktu ze Specjalistycznym Szpitalem Miejskim im. M. Kopernika pracownicy Impel Cleaning będą wykonywać usługi porządkowo-czystościowe wewnątrz i na zewnątrz obiektu oraz czynności pomocnicze przy pacjencie. Kontrakt jest odnowieniem umowy - spółka świadczy dla szpitala usługi nieprzerwanie od 8 lat. Nowo podpisana umowa została rozszerzona dodatkowo o usługi transportu wewnętrznego oraz utrzymanie terenów zewnętrznych, w tym zieleni oraz odśnieżanie.

Nowym klientem Impel Cleaning jest natomiast Szpital Wolski im. dr Anny Gostyńskiej w Warszawie. Spółka jest pierwszą firmą zewnętrzną realizującą usługi porządkowo-czystościowe dla warszawskiego szpitala. Pracownicy będą zajmować się kompleksowym sprzątaniem obiektu, transportem wewnętrznym oraz wsparciem personelu szpitala w opiece nad pacjentami. Szpital położony jest na rozległym terenie w kilkunastu pawilonach, co wymaga sprawnego skoordynowania wszystkich realizowanych usług.

„Spółka Impel Cleaning jest liderem w świadczeniu usług porządkowo-czystościowych dla placówek medycznych. Obsługujemy już ponad sto szpitali w Polsce i posiadamy duże doświadczenie w obsłudze tego typu obiektów. Jesteśmy przygotowani personalnie i technologicznie by świadczyć usługi na wysokim poziomie na dużej powierzchni. Bardzo nas cieszy, że możemy współpracować ze Specjalistycznym Szpitalem Miejskim im. M. Kopernika w Toruniu oraz Szpitalem Wolskim im. Dr Anny Gostyńskiej w Warszawie. Wybór naszej firmy na partnera stanowi dowód zaufania do marki Impel oraz związanego z nią standardu obsługi.” mówi Bogdan Dzik, Prezes Impel Cleaning.

Impel Cleaning dla szpitali (42 kB)
Spółka Impel Cleaning, należąca do Grupy Impel, lider w branży usług porządkowo - czystościowych, zawarła dwa nowe kontrakty o łącznej wartości 12 mln zł. Umowy podpisano ze Specjalistycznym Szpitalem Miejskim im. M. Kopernika w Toruniu na okres 4 lat oraz ze Szpitalem Wolskim im. dr Anny Gostyńskiej w Warszawie na 3 lata.