Impel chroni wojsko

29 września 2009

Konsorcjum spółek Impel Security Polska i Impel Security Provider wygrało dwa przetargi na świadczenie usług ochrony fizycznej dla wojska. Łączna wartość wszystkich umów to blisko 3,7 mln zł. W ramach pierwszego przetargu, spółki będą dbać o bezpieczeństwo jednostki wojskowej w Powidzu. Natomiast w skład drugiego wchodzi obsługa trzech kompleksów wojskowych – 31. Bazy Lotnictwa Taktycznego w Poznaniu-Krzesinach, gdzie stacjonują samoloty F16, a także Ośrodka Szkoleniowego w Kiekrzu oraz jednostki wojskowej w Poznaniu.

W roku 2010 nastąpią ogromne zmiany w wojsku. Nasza armia stanie się w pełni zawodowa. Jednostki wojskowe dążąc do pełnej profesjonalizacji otwierają się na wyspecjalizowane firmy z rynku zewnętrznego i coraz częściej organizują przetargi na usługi ochrony. Wygrywają firmy, które posiadają doświadczenie w usługach świadczonych dla klientów, o podwyższonych wymaganiach. Firma chroniąca obiekty wojskowe musi spełnić przede wszystkim wysokie i ściśle określone warunki formalne i praktyczne, takie jak np. konieczność posiadania licencji oraz pozwolenia na broń przez pracowników zapewniających bezpieczeństwo, a także poświadczenie bezpieczeństwa osobowego, uprawniające do dostępu do informacji niejawnych. Należymy do liderów z dwudziestoletnim doświadczeniem współpracy z wymagającymi klientami. Nasze kompetencje wykorzystujemy do optymalizacji zarówno obszarów organizacji pracy, poprzez dobór technologii a na zarządzaniu personelem kończąc” – mówi Wojciech Kiestrzyń, wiceprezes Impel Security Polska.

Impel chroni wojsko (342.5 kB)