Impel Catering umacnia swoją pozycję w szpitalnictwie

18 sierpnia 2009

Umowa została podpisana na 24 miesiące, współpraca ze Szpitalem rozpocznie się 1 grudnia 2009 r. Zakres świadczonych usług obejmuje przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów Szpitala wraz z usługą ich dystrybucji. Obsługą zostanie objętych średnio 550 pacjentów dziennie. W trakcie prowadzonych pomiędzy Szpitalem a Spółką Impel Catering negocjacji, udało się optymalnie dopasować usługę do oczekiwań Klienta. Głównym atutem spółki było posiadane doświadczenie i gwarancja jakości świadczonej usługi, która spełniła wymagania stawiane przez Klienta. „Podpisanie umowy jest kolejnym świadectwem profesjonalizmu i skutecznego działania zarówno w obszarze operacyjnym jak i handlowym spółki Impel Catering, które zaowocowało poszerzeniem grupy Klientów z segmentu szpitalnego.” – mówi Tomasz Dudek Prezes Impel Catering. Spółka Impel Catering, dzięki sieci kuchni centralnych znajdujących się na terenie całego kraju oraz odpowiedniej technologii transportu, może dostarczać posiłki zarówno do placówek, które posiadają własne bloki żywienia jak i do placówek, które nimi nie dysponują. Wdrożony przez spółkę system gwarantowania i monitorowania jakości HACCP zapewnia wysokie bezpieczeństwo zdrowotne posiłków.

Impel Catering umacnia swoją pozycję w szpitalnictwie (38.5 kB)
Spółka Impel Catering pozyskała kontrakt w sektorze szpitalnym. Umowa została podpisana ze Szpitalem Wojewódzkim w Zielonej Górze. Roczna wartość kontraktu to ponad 3 miliony złotych.