Grupa Impel na siatkarskim boisku

07 października 2011

Grupa Impel S.A. – największa w Polsce grupa firm usługowych i wieloletni sponsor tytularny wrocławskich siatkarek – podjęła decyzję o zakupie klubu sportowego Impel Gwardia Wrocław i wzmocnieniu zespołu o nowe zawodniczki.

Impel od wielu lat angażuje się w rozwój kobiecej siatkówki na Dolnym Śląsku i zamierza, poprzez podjętą decyzję o zakupie oraz nadzór właścicielski, zwiększyć możliwości finansowania drużyny i realizowania ambitnej strategii Spółki.

„Poprzez strategię zabezpieczenia dobrego poziomu finansowania Klubu chcemy utrzymać wspaniały klimat w drużynie, kreowany przez trenera Impel Gwardii Wrocław , pana Rafała Błaszczyka, Prezesa Jacka Grabowskiego i pozostałe osoby, a także osiągnąć coraz lepsze wyniki w rozgrywkach. Zadbamy o rozwój sportowy zawodniczek i będziemy dążyć do polepszenia bazy treningowej oraz rehabilitacyjnej. Chcemy na stałe zagościć w czołówce ekstraklasy. Nasze oczekiwania względem drużyny są ambitne, dlatego postanowiliśmy zaangażować się w rozwój Klubu. Chcemy propagować kobiecą siatkówkę na Dolnym Śląsku. Cieszymy się, że przy okazji promujemy sam Wrocław, Dolny Śląsk i markę Impel. Myślę, że w osiągnięciu naszych celów pomogą nam nowe zawodniczki Impel Gwardii - Milena Rosner i Arielle Wilson, które w tym sezonie dołączyły do zespołu i będą stanowiły ich istotne wzmocnienie.” – mówi wiceprezes Impel SA Józef Biegaj.

„Przejęcie Spółki sportowej było decyzją trudną, wiązało się bowiem z przejęciem całkowitej odpowiedzialności za obszar dość różny od dotychczasowych aktywności podejmowanych przez Impel na polu biznesowym. Śmiało mogę powiedzieć, że przeważyły elementy wynikające ze społecznej odpowiedzialności biznesu.” – dodaje wiceprezes Impel S.A. Józef Biegaj.

W związku z zakupem Impel Gwardii Wrocław, Zarząd Impel S.A. powołał nową sportową spółkę akcyjną Impel Volleyball, która będzie odpowiedzialna m.in. za nadzór i wsparcie drużyny oraz promocję kobiecej siatkówki na Dolnym Śląsku.

Dodatkowo inwestycja Grupy Impel pozwoliła na wzmocnienie składu wrocławskiego zespołu siatkarek i podpisaniem kontraktów z utalentowanymi zawodniczkami – Mileną Rosner i Arielle Wilson, które pomogą drużynie powalczyć o najwyższe miejsca w tabeli.

Grupa Impel na siatkarskim boisku (1.16 MB)