Grupa IMPEL: Impel Tech Solutions wykona instalację okrętu podwodnego

26 kwietnia 2012

Kontrakt został pozyskany w drodze przystąpienia do przetargu ogłoszonego przez Akademię Marynarki Wojennej w Gdyni.

W ramach umowy Impel Tech Solutions wykona prace związane z doprowadzeniem i podłączeniem instalacji elektrycznej i energetycznej, przygotowaniem i montażem instalacji wodno-kanalizacyjnej, a także prace techniczne związane z instalacją łączności i transmisji danych oraz monitoringu kamer przemysłowych CCTV do okrętu podwodnego typu KOBBEN, który jest własnością Akademii Marynarki Wojennej w Gdyni.

„Jest to jeden z nielicznych tego typu kontraktów w skali kraju, który udało nam się pozyskać. Szczególnie z uwagi na to, że obiekt, dla którego wykonamy szereg prac instalacyjnych jest bardzo wyjątkowy. Po pierwsze okręt ma pełnić funkcję jednostki dydaktyczno-naukowej i służyć studentom Akademii Marynarki Wojennej oraz załogom okrętów podwodnych do ćwiczeń i badań naukowych. Ponadto będzie on pomnikiem ku czci marynarzy okrętów podwodnych i jedną z atrakcji na turystycznej mapie Gdyni. Zatem dodatkowo cieszymy się, że to my zostaliśmy wybrani do realizacji tego kontraktu.” – powiedział Krzysztof Pieczewski, prezes Impel Tech Solutions sp. z o.o.

Impel Tech Solutions sp. z o.o.  realizuje usługi związane z techniczną obsługą nieruchomości i innych inwestycji. W ramach oferowanych prac świadczy usługi remontowo-budowlane z zakresu instalacji systemów sanitarnych, elektrycznych, technicznych oraz zajmuje się nadzorem technicznym obsługiwanych obiektów (w tym: obsługą eksploatacyjną, prewencyjną, bieżącą kontrolą i serwisowaniem zabezpieczeń teletechnicznych i mechanicznych, przeglądami instalacji i usługami konserwacyjnymi).