Impel Tech Solutions wykona instalacje w nowym budynku Uniwersytetu Gdańskiego

19 stycznia 2015

Konsorcjum spółek Impel Tech Solutions i Izotop-Service podpisało kontrakt na dokończenie prac z branży teletechnicznej w nowo powstającym budynku Neofilologii Wydziału Filologicznego Uniwersytetu Gdańskiego w Gdańsku, w ramach Kampusu Bałtyckiego. Wartość kontraktu wynosi prawie 12,8 mln złotych.

Umowa obejmuje szeroki zakres działań: prace związane z ochroną przeciwpożarową oraz oddymianiem (m.in. montaż klap, instalację systemu sygnalizacji pożaru czy dźwiękowego systemu ostrzegawczego), instalację systemów kontroli dostępu i antywłamaniowych oraz monitoringu i telewizji przemysłowej, a także interkomów do komunikacji z windami i domofonów. W ramach kontraktu stworzona zostanie także kanalizacja teletechniczna dla późniejszych instalacji tego typu oraz nastąpi likwidacja istniejącej kolizji kanalizacji kablowej z projektowanym układem drogowym.

Powołanie spółki Impel Tech Solutions wpisuje się w strategię Grupy Impel, która zakłada rozszerzenie oferty o usługi wysokospecjalistyczne. - Uzupełnienie portfolio Grupy Impel o specjalistyczne usługi techniczne pozwala na uzyskanie znaczącej przewagi na rynku usług obsługi nieruchomości. Nie tylko możemy zapewnić zarządcom budynków wykonanie podstawowych prac związanych z utrzymaniem czystości czy zarządzaniem nieruchomościami. Dzięki wprowadzaniu usług komplementarnych możemy współpracować z klientem już na etapie projektowania budynku, przez wykonanie instalacji aż po obsługę gotowej nieruchomości – mówi Radosław Dąbrowski, prezes zarządu Impel Tech Solutions.

Wykonanie instalacji w budynku Uniwersytetu Gdańskiego to kolejny prestiżowy kontrakt Impel Tech Solutions o tak szerokim zakresie działań. Spółka w swoim portfolio posiada współpracę m.in. z Akademią Marynarki Wojennej, która obejmowała wykonanie instalacji na okręcie podwodnym typu KOBBEN. Na zlecenie Petrobaltic S.A. zajmuje się także utrzymaniem sprawności urządzeń systemów bezpieczeństwa w bazie lądowej oraz na platformach wiertniczych położonych na polskim obszarze morskim.

DOCX
Impel Tech Solutions wykona instalacje w nowym budynku Uniwersytetu Gdańskiego (91.17 kB)