Milionowy kontrakt Impel Cleaning

13 czerwca 2007

Do grona klientów spółki dołączył największy szpital kliniczny w Polsce - Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny Akademii Medycznej w Białymstoku. Wdrożenie kontraktu rozpoczęto w czerwcu. Kontrakt ze Szpitalem Klinicznym Akademii Medycznej w Białymstoku został zawarty na okres trzech lat. Po upływie ważności poprzedniej umowy z Impel Cleaning, klient w drodze przetargu publicznego, zdecydował się ponownie powierzyć spółce usługi kompleksowego sprzątania, transportu wewnętrznego oraz czynności pomocnicze.

„Cennym osiągnięciem jest gdy dotychczasowi klienci ponownie wybierają nas spośród wielu innych dostawców na rynku. Tym bardziej docenia się takie kontrakty w przypadku gdy klienci są tak wymagający jak białostocki szpital kliniczny. To największa placówka w Białymstoku - Impel Cleaning realizuje usługi na terenie całego obiektu szpitala stanowiącego 25 klinik. Do obsługi kontraktu zatrudniamy 215 pracowników - mówi Mirosław Mikołajczyk, Dyrektor Oddziału Białystok, Impel Cleaning”.

Milionowy kontrakt Impel Cleaning (33 kB)
Impel Cleaning pozyskał kontrakt o łącznej rocznej wartości przekraczającej 4 700 000 złotych.