7 mln dla Impel Cleaning

03 lipca 2007

Kontrakt w drodze przetargu został pozyskany na okres trzech lat. Umowa obejmuje świadczenie usług w zakresie kompleksowego utrzymania czystości i higieny wewnątrz obiektów oraz transportu wewnętrznego.

„Sprzątanie oddziałów dla noworodków z jednej strony wymaga zachowania niezwykle wysokiego reżimu sanitarnego, z drugiej natomiast wyklucza możliwość stosowania agresywnych środków dezynfekujących. Impel Cleaning wykorzystując nowoczesne systemy sprzątania osiąga optimum zapewniające najwyższy poziom higieny małym pacjentom. Wszystkie środki czyszczące i dezynfekujące stosowane podczas świadczenia usługi mają pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka” - mówi Piotr Płatek, dyrektor poznańskiego oddziału Impel Cleaning.

7 mln dla Impel Cleaning (28 kB)
Impel Cleaning - spółka z Grupy Impel, lider w branży usług porządkowo – czystościowych, pozyskała kontrakt o łącznej wartości przekraczającej 7 mln złotych. Do grona klientów spółki dołączył - Specjalistyczny Zespół Opieki Zdrowotnej nad Matką i Dzieckiem w Poznaniu. Wdrożenie kontraktu nastąpi z początkiem sierpnia.