Impel wkracza do Wielkiej Brytanii

03 sierpnia 2007

Większościowym udziałowcem nowo założonego podmiotu jest Impel Security Polska (ISP), spółka zależna w 100 proc. od Impel SA. ISP objęła 90 proc. udziałów w Impel UK Limited.

„Rozpoczynamy działalność w Wielkiej Brytanii. Chcemy tu świadczyć usługi, bo widzimy ogromną szansę na tym rynku. Na Wyspy wyjechało wielu naszych rodaków w poszukiwaniu lepszej sytuacji materialnej, w poszukiwaniu nowych szans zawodowych. Jesteśmy przekonani, że bazując na naszym doświadczeniu będziemy potrafili wykorzystać ten potencjał. Specjalizujemy się w usługach outsourcingowych i pracę właśnie w tym obszarze będziemy oferować. Wyspy Brytyjskie to pierwszy etap naszej europejskiej ekspansji” – zapowiada Łukasz Puciłowski, prezes Impel Security Polska.

Impel wkracza do Wielkiej Brytanii (32 kB)
Impel, największy dostawca usług outsourcingowych w Polsce, poszerza zasięg swojej działalności o Wielką Brytanię. W tym celu została powołana spółka Impel UK Limited, która na Wyspach będzie świadczyła usługi realizowane przez Grupę Impel w Polsce. W przyszłości Impel planuje wejście na rynki innych krajów członkowskich Unii Europejskiej.