Kontrakty Grupy Impel na 4,5 mln zł

04 września 2007

Największym nowym klientem został BPH TFI, dla którego Inter Serwis wykona instalację klimatyzacji i wentylacji w budynku Optimus w Warszawie. Całkowita wartość umowy podpisanej na 6 miesięcy wynosi 1,7 mln zł.

Poza kontraktem z BPH TFI, spółki GP BIS oraz Inter Serwis podpisały również umowy z bankami Deutsche Bank, BPH i Fortis oraz siecią handlową Tesco, w zakres których wchodzi m.in. montaż klimatyzacji oraz wykonanie instalacji elektrycznych, wodnych, grzewczych i gazowych. W ramach rocznego kontraktu z Centrum Onkologii w Warszawie, GP BIS i Inter Serwis zajmują się obsługą techniczną wentylacji oraz klimatyzacji. Podobne usługi Inter Serwis będzie świadczyć w warszawskich biurach Open Finance. Nowym klientem GP BIS została także TP SA, dla której GP BIS przeprowadzi demontaż logotypów w regionie Poznania i Wrocławia.

„Usługi z zakresu zarządzania nieruchomościami to jeden z dynamicznie rozwijających się segmentów działalności Grupy Impel. Dzięki efektowi synergii wynikającemu ze ścisłej współpracy GP BIS i Inter Serwis w zakresie usług technicznego utrzymania obiektów, jesteśmy w stanie dostarczać kompleksowe rozwiązania dla klientów z wielu różnych branż, o czym najlepiej świadczą ostatnio popisane kontrakty. O wyborze naszej oferty, poza najwyższą jakością usług, decyduje też fakt, że mając doświadczenie w kompleksowej obsłudze biurowców i obiektów użyteczności publicznej, jesteśmy w stanie prowadzić prace, bez konieczności czasowego zamykania obiektów” – mówi Mariusz Chamier-Cieminski, prezes zarządu GP BIS.

Kontrakty Grupy Impel na 4,5 mln zł (34 kB)
GP BIS oraz Inter Serwis - spółki z Grupy Impel świadczące usługi zarządzania nieruchomościami - podpisały kontrakty o łącznej wartości blisko 4,5 mln zł. Wśród nowych klientów znalazły się m.in. warszawskie Centrum Onkologii, sieć Tesco, BPH TFI oraz TP SA. W ramach zawartych umów GP BIS i Inter Serwis zajmą się obsługą techniczną obiektów, a także dostawą i serwisem urządzeń wentylacyjnych oraz klimatyzacyjnych.