Zmiany kadrowe w PROMEDIS

13 września 2007

Mirosław Żuk jest absolwentem Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu. Doświadczenie zawodowe zdobywał w Fabryce Mebli Forte - w dziale analiz ekonomicznych, brał również udział przy wprowadzeniu tej spółki na Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie. Pracował także w firmie TIM S.A. oraz Vorwerk Polska. Od 5 lat związany jest z Grupą Impel.

PROMEDIS specjalizuje się w usługach medycznych. Zapewnia kompleksową opiekę zdrowotną dla przedsiębiorstw oraz klientów indywidualnych. Jest jednym z pięciu największych centrów medycznych w Polsce pod względem liczby obsługiwanych pracowników firm. Posiada 3 we Wrocławiu, 2 w Krakowie oraz po jednej w Warszawie, Katowicach i Poznaniu, a także zespół gabinetów lekarskich w Warszawie. Oprócz własnych centrów w największych miastach Polski, spółka posiada ponad 400 placówek partnerskich oraz przychodnie przyzakładowe w Kłodzku, Wrocławiu, Warszawie, Buku k/Poznania. PROMEDIS działa na rynku siódmy rok. Jest laureatem godła Solidny Partner i srebrnego medalu Lodołamacza 2007, dla firmy przyjaznej osobom niepełnosprawnym oraz tytułu Firmy Przyjaznej Klientowi. Obsługuje 150 tys. pacjentów z ponad 400 firm rozmieszczonych na terenie całego kraju.

Zmiany kadrowe w PROMEDIS (37 kB)
Wraz z początkiem września na stanowisko Wiceprezesa Zarządu PROMEDIS, spółki należącej do Grupy Impel, został powołany Mirosław Żuk. Dotychczas pełnił funkcję Dyrektora Sprzedaży PROMEDIS.