Impel znów ochrania KGHM Polska Miedź

05 października 2007

W ramach kontraktu pracownicy Impel Security Provider będą odpowiedzialni za kompleksową ochronę osób i mienia znajdujących się na terenie Huty Miedzi „Głogów”, największego zakładu produkcyjnego KGHM Polska Miedź. W szczególności będzie to oznaczało kontrolę dokumentów zezwalających na wwożenie i wywożenie materiałów i produktów z terenu huty oraz obsługę Biura Przepustek. Ponadto, Impel zajmie się konwojowaniem środków pieniężnych i przedmiotów wartościowych, obsługą urządzeń monitorujących i alarmowych, a w sytuacjach nadzwyczajnych będzie miał obowiązek wzmocnić ochronę poprzez zaangażowanie dodatkowej grupy interwencyjnej.

„Podpisanie umowy z KGHM Polska Miedź to dla nas ogromy sukces i jednoznaczny sygnał, że na rynku ochrony konkurowanie jakością staje się ważniejsze od konkurowania wyłącznie ceną. Jesteśmy bardzo dobrze przygotowani do realizacji tego kontraktu, mamy wykwalifikowanych pracowników, w tym takich, którzy na terenie Huty Miedzi Głogów pracowali wiele lat i świetnie znają specyfikę tego obiektu. Cieszymy się, że mamy możliwość ponownej współpracy z tak ważnym i prestiżowym zleceniodawcą” - mówi Adrian Downarowicz, prezes Impel Security Provider.

Łączna roczna wartość wszystkich umów zawartych w okresie ostatnich 12 miesięcy przez spółki z Grupy Kapitałowej Impel ze spółkami z Grupy KGHM wynosi 8,4 mln zł.

Impel Security Provider jest spółką należącą do Impel Security Polska, jednego z kluczowych podmiotów wchodzących w skład Grupy Impel.

Impel znów ochrania KGHM Polska Miedź (38 kB)
Impel Security Provider – spółka świadcząca usługi ochrony należąca do Grupy Impel – podpisała umowę z KGHM Polska Miedź SA na obsługę Huty Miedzi „Głogów”. Roczna wartość umowy, która obowiązuje bezterminowo, to 4,3 mln zł. Dzięki nowo podpisanemu kontraktowi, Impel po roku przerwy odnowił współpracę z miedziowym potentatem w zakresie ochrony. Jednocześnie Grupa Impel cały czas świadczy dla KGHM usługi sprzątania.