Grupa Impel sprząta samoloty

28 listopada 2007

W ramach umowy Impel Cleaning zajmie się kompleksowym sprzątaniem pokładów samolotów, obsługiwanych przez Spółkę Warsaw Airport Services w Porcie Lotniczym im. Fryderyka Chopina w Warszawie. Usługa obejmuje także zaopatrywanie samolotów w wyposażenie pokładowe i prowadzenie magazynów z powierzonym przez przewoźnika asortymentem.

„Jest to już druga umowa z Warsaw Airport Services Sp. z o.o. w tym roku, pierwsza podpisana została w maju b.r. i obejmuje usługi sprzątania i prowadzenia zaopatrzenia pokładowego samolotów na lotnisku Rzeszów- Jesionka. Aktualnie nasza spółka stara się o uzyskanie Certyfikatu Agenta Obsługi Naziemnej i zezwolenia na świadczenie usług obsługi naziemnej w polskich portach lotniczych w kategorii „Obsługa kabinowa statków powietrznych”. Podpisanie umów i rozpoczęcie działalności na lotniskach jest pierwszym krokiem w kierunku świadczenia przez Impel Cleaning usług handlingowych. Rynek polski jest jednym z najbardziej dynamicznie rozwijających się rynków lotniczych świata i cechuje się dużym potencjałem rozwojowym. Z prognoz przewozów lotniczych wynika, że wartość rynku usług handlingowych ulegnie podwojeniu w przeciągu 6-7 lat. Chcemy podjąć to wyzwanie” – mówi Piotr Regulski, Dyrektor Handlowy Impel Cleaning.

Grupa Impel sprząta samoloty (36.5 kB)
Impel Cleaning - spółka z Grupy Impel świadcząca usługi porządkowo-czystościowe - podpisała kontrakt z Warsaw Airport Services Sp. z o.o., na sprzątanie pokładów samolotów. Umowa została podpisana na rok, a jej wartość wynosi ok. 2 mln zł.