Kolejny kontrakt Grupy Impel z centrum handlowym

29 listopada 2007

W ramach kontraktu, pracownicy ochrony Impel Security Polska (ISP) będą nadzorować centrum handlowe oraz magazyny najemców i teren wokół obiektu.

Ochrona obiektu o tak dużej powierzchni wymaga skoordynowania wielu czynności, jednak świadcząc usługi na rzecz innych centrów handlowych wiemy, na co zwracać szczególną uwagę i jakie zabezpieczenia sprawdzają się najlepiej. W przypadku Chińskiego Centrum Handlowego nasi pracownicy będą mieli do dyspozycji m.in. samochód i grupę interwencyjną, co znacznie przyspieszy reakcję w sytuacjach zagrożenia bezpieczeństwa mienia” - mówi Wojciech Kiestrzyń, Dyrektor Handlowy Impel Security Polska.

Chińskie Centrum Handlowe jest największym miejscem dystrybucji towarów z Chin i Azji w środkowo-wschodniej części Europy. Składa się z 5 budynków handlowych i 3 hal magazynowych, które zajmują łącznie powierzchnię 200 tys. m2.

Impel Security Polska jest jednym z największych w Polsce podmiotów realizujących usługi w zakresie bezpieczeństwa. Spółka specjalizuje się w ochronie dużych obiektów przemysłowych, biurowców, banków, super- i hipermarketów oraz osiedli mieszkaniowych. GD Poland Distribution Center jest kolejnym prestiżowym centrum handlowym na liście obiektów chronionych przez Impel. ISP obsługuje też warszawskie Złote Tarasy, łódzką Manufakturę, Poznań Plaza, Galerię Łódzką.

Kolejny kontrakt Grupy Impel z centrum handlowym (341 kB)
Impel Security Polska – spółka należąca do Grupy Impel, podpisała kontrakt na świadczenie usług ochrony dla GD Poland Distribution Center, Chińskiego Centrum Handlowego w Wólce Kosowskiej k. Warszawy. Pracownicy Impela będą czuwać nad bezpieczeństwem klientów i pracowników centrum od 1 grudnia 2007 roku. Umowa o wartości ok. 1,7 mln zł rocznie została zawarta na czas nieokreślony.