Impel dla szpitali dziecięcych

07 stycznia 2007

W ramach umowy z Centrum Zdrowia Dziecka Impel Cleaning świadczy kompleksowe usługi porządkowe na terenie całego obiektu o powierzchni 44 tys. m kw., w tym w klinikach, zakładach i poradniach. Pracownicy Impel Cleaning są również odpowiedzialni za zachowanie higieny i czystości na salach operacyjnych. Dzięki nowo podpisanemu kontraktowi, po blisko rocznej przerwie, Centrum ponownie nawiązało współpracę z Impelem.

„Historia naszej współpracy z Centrum Zdrowia Dziecka sięga już ponad sześciu lat. Cieszymy się, że szpital zdecydował się na powrót do naszych usług. Odnowienie współpracy przez tak prestiżowego klienta uznajemy za dowód zaufania do marki Impel oraz związanego z nią standardu obsługi” - mówi Bogdan Dzik, prezes Impel Cleaning.

Kontrakt z Instytutem Matki i Dziecka dotyczy utrzymania czystości w budynku głównym Instytutu, części administracyjnej oraz pawilonach. Całkowita powierzchnia, na której Impel świadczy usługi porządkowe to 7,5 tys. m kw. Pracownicy Impel Cleaning pomagają również przy karmieniu oraz przygotowaniu pacjentów do zabiegów, a także roznoszeniu próbek i wyników badań. Dodatkowo pracownicy Impel Cleaning wspierają personel placówki przy transporcie chorych na badania i konsultacje na terenie Instytutu oraz przylegającego do niego Szpitala Wolskiego.

„Mamy bardzo duże doświadczenie w realizacji kontraktów ze specjalistycznymi placówkami medycznymi, które wymagają opracowania szczegółowych planów higieny oraz procedur sprzątania przy wykorzystaniu najnowszych technologii oraz profesjonalnych środków czystości i dezynfekcji. Nasi pracownicy posiadają również kwalifikacje, by wspierać personel szpitali w opiece nad pacjentami. Kontrakt z Centrum Zdrowia Dziecka, w którym leczone są najbardziej skomplikowane schorzenia dzieci i młodzieży wymaga od nas zachowania najwyższych rygorów sanitarnych” – dodaje Bogdan Dzik.

Impel dla szpitali dziecięcych (51.5 kB)
Impel Cleaning – lider w branży usług porządkowych w Polsce - podpisał nowe kontrakty z Centrum Zdrowia Dziecka oraz Instytutem Matki i Dziecka w Warszawie. Umowa z Centrum Zdrowia Dziecka została zawarta na trzy lata, a jej łączna wartość to blisko 8 mln zł. Roczny kontrakt z Instytutem Matki i Dziecka opiewa na ponad 670 tys. zł.