Nowi klienci Centrów Medycznych PROMEDIS

24 stycznia 2008

Umowa z ośmioma spółkami EKO Holding obejmuje usługi medyczne dla ok. 1,4 tys. pracowników z woj. opolskiego, dolnośląskiego, wielkopolskiego, lubuskiego oraz części zachodniopomorskiego. W ramach rocznego kontraktu PROMEDIS zapewni m. in. kompleksową opiekę lekarską, badania laboratoryjne i diagnostyczne, usługi pielęgniarskie, zabiegi ambulatoryjne oraz transport na terenie kraju. W przyszłości planowane jest także rozszerzenie kontraktu o możliwość wykupienia przez objętych opieką medyczną pracowników EKO Holding dodatkowego pakietu dla rodzin.

„Umowa z EKO Holding jest dla nas ważnym kontraktem, który ugruntowuje pozycję PROMEDIS w czołówce firm świadczących usługi medyczne w Polsce. Obecnie dbamy o zdrowie już 65 tys. pracowników w całym kraju i cieszymy się, że do grona naszych klientów stale dołączają kolejne firmy, w tym tak dynamicznie rozwijające się jak EKO Holding” – mówi Elżbieta Piechota, prezes PROMEDIS.

W ramach umowy z Centrum Zdrowia Dziecka PROMEDIS świadczy kompleksowe usługi z zakresu medycyny pracy, obejmujące m. in. badania okresowe i kontrolne, wizytacje stanowisk pracy, udział lekarzy w komisjach BHP oraz przedłużanie książeczek zdrowia i wydawanie zaświadczeń dla celów sanitarno-epidemiologicznych wraz z niezbędnymi w tym celu badaniami. Liczba pracowników Centrum objętych opieką PROMEDIS to 2 tys. osób. Umowa z placówką zawarta została na 3 lata.

Nowi klienci Centrów Medycznych PROMEDIS (52.5 kB)
PROMEDIS – spółka z Grupy Impel oferująca usługi medyczne dla firm oraz klientów indywidualnych – podpisała umowy na zapewnienie opieki medycznej dla pracowników sieci supermarketów spożywczych EKO Holding oraz Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. Roczna wartość kontraktów wynosi blisko 1,5 mln zł.