Impel rozwija spółkę dystrybucyjną

30 stycznia 2008

Impel Delivery jest głównym podmiotem w Jednostce Biznesowej „Dystrybucja” – grupie spółek należących do Impela, które zajmują się kompleksową obsługą przedsiębiorstw w zakresie dystrybucji towarów i usług. Impel Delivery wraz z pozostałymi spółkami Jednostki oferuje kompleksowy pakiet usług obejmujący dostawy m.in. materiałów biurowych i eksploatacyjnych, środków czystości i BHP, jak również usługi związane z wyposażeniem obiektów biurowych i optymalizacją kosztów telekomunikacyjnych. W ramach świadczonych usług znajduje się także dystrybucja posiłków w placówkach nieposiadających własnych kuchni oraz obsługa gastronomiczna konferencji, szkoleń i bankietów na terenie całej Polski. Jednocześnie Impel Delivery nadal świadczy usługi, które były podstawą działalności Impel Rental, czyli wynajmowanie oraz serwisowanie odzieży pracowniczej i roboczej, bielizny płaskiej i mat wejściowych.

„Wzrost zapotrzebowania na kompleksowe usługi wynika z potrzeb firm dążących do maksymalnego uproszczenia procesów niezwiązanych bezpośrednio z ich podstawową działalnością. Umowa z jednym dostawcą usług, poza optymalizacją kosztów, pozwala firmom na osiąganie szeregu korzyści organizacyjnych. Oszczędzają one czas poświęcany na wyszukiwanie kontrahentów, prowadzenie negocjacji oraz koordynację pracy poszczególnych dostawców” – mówi Jerzy Krzywiński, prezes Impel Delivery.

Impel rozwija spółkę dystrybucyjną (50.5 kB)
Impel Delivery - to nowa nazwa spółki Impel Rental, która dotychczas w ramach Grupy Impel specjalizowała się w rentalu odzieży roboczej oraz pralnictwie. Zmiana nazwy związana jest z rozszerzeniem działalności o usługi z zakresu logistyki dostaw.