4,8 mln zl dla Impel Security Technologies

06 lutego 2008

W przypadku wrocławskiego zlecenia, spółka Impel Security Technologies zdobyła kontrakt z Zarządem Inwestycji Miejskich w drodze przetargu, do którego stanęła w konsorcjum z firmą budowlaną ELK-BUD. W efekcie spółka z grupy Impel jest odpowiedzialna za wyposażenie powstającego budynku we wszystkie instalacje elektryczne i techniczne, w tym systemy telewizji dozorowej, kontroli dostępu oraz sygnalizacji antywłamaniowej. Firma ELK-BUD odpowiedzialna będzie za prace budowlane i instalacje sanitarne. Kontrakt został zawarty na osiem miesięcy, a jego wartość wynosi 2,8 mln zł.

„Coraz częściej decydujemy się na tworzenie konsorcjów z firmami budowlanymi i wspólne startowanie w przetargach. Umożliwia to zaoferowanie kompleksowej obsługi. W ten sposób pozyskaliśmy ostatnio wiele nowych kontraktów, między innymi na wykonanie telewizji dozorowej dla Narodowego Banku Polskiego. Cieszymy się, że jesteśmy postrzegani jako rzetelny i kompetentny partner, który gwarantuje jakość i terminowość realizacji zamówień ” – mówi Łukasz Huczek, prezes zarządu Impel Security Technologies.

„Postrzegamy Impel Security Technologies jako solidnego partnera przy realizacji zadań wymagających fachowości i profesjonalizmu. Jest to już drugi kontrakt, obok modernizacji Prokuratur Rejonowych okręgu Wrocław, który ELK-BUD realizuje wspólnie z IST” – mówi Elżbieta Kozak, właściciel firmy ELK-BUD.

Natomiast kontrakty zawarte z hiszpańską firmą Abantia Instalaciones opiewają na blisko 2 mln zł. W ramach tych zleceń Impel Security Technologies założy w budynku Sea Towers instalację elektroenergetyczną, a także odgromową i wyrównawczą. Wznoszony obecnie wieżowiec będzie jednym z najbardziej prestiżowych budynków w Gdyni, a także jednym z najwyższych drapaczy chmur w kraju. Prace IST obejmą 270 apartamentów w dwóch wieżach Sea Towers, o wysokości 136 m i 116 m. Realizacja potrwa do końca trzeciego kwartału 2008 r.

4,8 mln zl dla Impel Security Technologies (54.5 kB)
Impel Security Technologies - spółka z Grupy Impel, specjalizująca się w systemach zabezpieczeń technicznych - pozyskała dwa nowe kontrakty. Pierwszy został zawarty z Zarządem Inwestycji Miejskich we Wrocławiu i dotyczy kompleksowego wyposażenia w instalacje elektryczne, systemy bezpieczeństwa i łączności nowo budowanego obiektu służb dyżurnych. Ponadto, w ramach umów podpisanych z Abantia Instalaciones, Impel Security Technologies wykona instalację elektryczną dla gdyńskiego wieżowca Sea Towers - jednego z najwyższych drapaczy chmur budowanych obecnie w Polsce.