Ekspansja PROMEDIS na północy Polski

17 marca 2008

Placówka w Gdańsku będzie oferowała pełen zakres usług medycznych, poczynając od dostępu do lekarzy wielu specjalności, po badania laboratoryjne, USG, EKG, poprzez rehabilitację, badania psychotechniczne, po kompleksową medycynę pracy. Centrum o powierzchni 450 m2 zlokalizowane jest w budynku byłego Centrum Kardiologicznego, przy ul. Leona Kruczkowskiego 12. W budynku znajduje się również gabinet pediatryczny o wystroju przyjaznym dla najmłodszych pacjentów oraz kącik dla dzieci.

„Centra medyczne PROMEDIS w ciągu 7 lat działalności zbudowały pozycję jednego z pięciu największych dostawców usług medycznych w kraju, pod względem obsługiwanych pacjentów. W ramach podpisanych umów nasze placówki zapewniają opiekę ponad 70 tys. osób w całej Polsce. Uruchomienie centrum w Gdańsku jest odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie na prywatną służbę medyczną w tym regionie” - mówi Elżbieta Piechota, prezes PROMEDIS.

Centrum medyczne PROMEDIS dostępne jest zarówno dla pracowników firm, które wykupiły abonamenty, ale także klientów indywidualnych

Ekspansja PROMEDIS na północy Polski (44.5 kB)
PROMEDIS – spółka z Grupy Impel oferująca usługi medyczne dla firm oraz klientów indywidualnych – otwiera kolejne centrum medyczne. 17 marca została uruchomiona nowa placówka w Gdańsku, na terenie Trójmiejskiego Parku Narodowego. To już dziewiąte własne centrum sieci PROMEDIS, liczącej dodatkowo prawie 500 placówek partnerskich.