Impel Catering dla Metro Group

16 maja 2008

W ramach podpisanego kontraktu, Impel Catering będzie odpowiedzialny za bieżące zarządzanie bufetem i serwowanie posiłków, a także cateringową obsługę imprez i konferencji odbywających się w siedzibie Metro Group, przy al. Krakowskiej w Warszawie. Spółka zapewni pracownikom każdego dnia 7 zróżnicowanych zestawów, w tym dania mięsne, lekkostrawne i jarskie. Raz w tygodniu Impel Catering będzie organizować tzw. life cooking, czyli gotowanie potraw równych kuchni świata na oczach klientów.

„Możliwość współpracy z tak prestiżowym klientem, jakim jest Metro Group jest dla Impel Catering wielkim sukcesem. Cieszymy się, że właśnie nam zaufano i powierzono świadczenie usługi żywienia pracowników. Ogromną satysfakcję budzi w nas również fakt, że spółce udało się pokonać wielu konkurentów, w tym silnie zakorzenionych na warszawskim rynku cateringowym. Strategia spółki ukierunkowana na rozwój cateringu koncesyjnego zaczyna przynosić efekty. Mamy nadzieję, że dzięki właściwemu zrozumieniu potrzeb klienta i elastycznemu podejściu będziemy dalej umacniać pozycję operatora barów i restauracji” – mówi Tomasz Dudek, Prezes Impel Catering.

Impel Catering specjalizuje się w kompleksowych usługach party serwisowych, zbiorowego żywienia dla jednostek budżetowych, prowadzi liczne bary i restauracje m.in. 3 restauracje przy autostradzie A2 – w Tulcach, Osieczy i Zalesiu. Od 2006 r. obsługuje Restaurację Sejmową. Zatrudnia ponad 700 pracowników, obsługuje blisko 100 klientów w całej Polsce i codziennie dostarcza posiłki dla kilkunastu tysięcy osób.

Impel Catering dla Metro Group (340.5 kB)
Impel Catering – należący do Grupy Impel – rozpoczął obsługę bufetu pracowniczego spółek z Metro Group w biurowcu przy ul. Krakowskiej w Warszawie. Kontrakt podpisano na czas nieokreślony, a jego roczna wartość wynosi ponad 2 mln zł.