Kontrakty Impela na 60 mln

05 czerwca 2008

Impel Cash Handling odpowiedzialny będzie za kompleksową obsługę środków pieniężnych obejmującą m.in. sortowanie, liczenie, pakowanie, kontrolę jakości, magazynowania środków pieniężnych, a także monitorowanie stanów gotówki w bankomatach i wpłatomatach oraz tworzenie raportów i statystyk z przeprowadzonych procesów. W ramach usługi konwojowania spółka zajmie się transportem i konwojowaniem przesyłek gotówkowych oraz zasilaniem i odprowadzaniem pieniędzy z bankomatów i wpłatomatów wraz z ich obsługą operatorską.

„Fakt, że udało nam się przedłużyć umowę z Kredyt Bank SA stanowi pozytywną ocenę naszej dotychczasowej współpracy. Nowo podpisana umowa oznacza nie tylko gwarancję stabilnych przychodów spółki, ale także sukces rozpatrywany w kategoriach niefinansowych – to korzystna rekomendacja wystawiona Impel Cash Handling i jej pracownikom przez jedną z najbardziej renomowanych instytucji bankowych w Polsce” – mówi Krzysztof Kaszuba, Wiceprezes Impel Cash Handling.

Impel Cash Handling (ICH) świadczy usługę dla ponad 1000 placówek z sektora bankowego. Do grona klientów należą m.in. Kredyt Bank, Raiffeisen Bank Polska, Lukas Bank, Eurobank, Invest Bank, Getin Bank, Fortis Bank, Deutsche Bank, Bank Ochrony Środowiska, Dominet Bank oraz szereg banków z sektora bankowości spółdzielczej. Posiada sieć 12 Centrów Obsługi Gotówki (COG) na terenie Polski, gdzie odbywa się proces liczenia wartości pieniężnych. Centra wyposażone są w nowoczesny sprzęt do liczenia zintegrowany z unikalnym na rynku systemem informatycznym dedykowanym usłudze cash processingu oraz systemami monitoringu i nadzoru, gwarantującymi pełne bezpieczeństwo zachodzących procesów.

Kontrakty Impela na 60 mln (338.5 kB)
Impel Cash Handling - spółka z Grupy Impel - specjalizująca się w usługach cash processingu i transportu wartości pieniężnych przedłużyła współpracę z Kredyt Bank SA. Nowo podpisane umowy zawarto na okres 3 lat, a ich przedmiotem jest świadczenie usług transportowania i konwojowania wartości pieniężnych oraz obsługa obrotu gotówkowego na rzecz placówek banku na terenie całego kraju. Łączna szacunkowa wartość kontraktów wynosi ponad 60 mln zł.