Impel Cleaning posprząta 1,5 tys. lokalizacji

22 lipca 2008

Zarząd Komunalnych Zasobów Lokalowych jest zakładem budżetowym miasta Poznania utworzonym w celu prowadzenia polityki gospodarowania miejskimi zasobami lokalowymi. Dla oddziału Wielkopolsko-Lubuskiego Impel Cleaning jest to największy kontrakt pod względem przychodu jak i ilości miejsc wykonywania usługi – około 1250 lokalizacji. Pracownicy Impel Cleaning zapewnią obsługę w zakresie sprzątania terenów wewnętrznych, zewnętrznych i zielonych całego zasobu komunalnego miasta Poznania. Kontrakt jest realizowany w konsorcjum z poznańską firmą Alkom specjalizującą się w usługach komunalnych.

W ramach kontraktu z Kredyt Bankiem, Impel Cleaning obsługiwał będzie tereny wewnętrzne oraz zewnętrzne we wszystkich punktach Kredyt Banku w Makroregionach: Pomorsko- Kujawskim, Północno - Zachodnim, Dolnośląskim, Śląskim, Małopolskim. Łącznie obsługiwanych będzie około 240 placówek. Na rzecz Kredyt Banku usługi świadczy także spółka Impel Cash Handling w zakresie transportowania i konwojowania wartości pieniężnych oraz obsługi obrotu gotówkowego.

„Bardzo cieszy nas fakt, iż po raz kolejny spółka Impel Cleaning została obdarzona zaufaniem przez klientów charakteryzujących się tak rozproszoną lokalizacją swoich obiektów. Świadczenie usług dla tego typu firm wymaga doskonałej organizacji, a także zapewnienia sprawnej logistyki oraz zastosowania nowoczesnych rozwiązań technologicznych. Kontynuacja współpracy Zarządu Komunalnych Zasobów Lokalowych w Poznaniu z Impel Cleaning potwierdza potencjał i zdolności spółki do świadczenia usług porządkowo – czystościowych na wysokim poziomie dla klientów rozproszonych nawet w ponad tysiącu lokalizacji.” mówi Bogdan Dzik, Prezes Impel Cleaning.

Impel Cleaning obsługuje 1400 klientów, sprzątając ponad 6000 obiektów. Ponad 100 obsługiwanych przedsiębiorstw to klienci sieciowi, w tym 33 banki m.in. BZ WBK, BGŻ, Millenium, Euro Bank, Lukas Bank i inne.

Impel Cleaning posprząta 1,5 tys. lokalizacji (45 kB)
Spółka Impel Cleaning, należąca do Grupy Impel, lider w branży usług porządkowo - czystościowych, podpisała kontrakty z Zarządem Komunalnych Zasobów Lokalowych w Poznaniu oraz z Kredyt Bankiem. Łączna, szacunkowa wartość umów zawartych odpowiednio na okres 1,5 roku oraz 3 lata wynosi 14 milionów zł. W sumie usługa będzie realizowana w 1,5 tysiącu lokalizacji.