Ekspansja Impela w branży sieci handlowych

21 października 2008

Alfa Centrum to największa galeria handlowa w województwie podlaskim, zlokalizowana na terenie dawnej fabryki włókienniczej Biruna w Białymstoku. Impel Security Polska jest odpowiedzialny za ochronę fizyczną centrum, trzypoziomowego parkingu i terenów zewnętrznych. Ochrona zlokalizowana jest na 15 posterunkach.

W centrach handlowych Pogoria w Dąbrowie Górniczej oraz Karolinka w Opolu Impel Security Polska będzie świadczyć usługi ochrony fizycznej, przeciwpożarowe oraz monitoringu. Spółka będzie odpowiedzialna za bezpieczeństwo pasaży handlowych, terenu zewnętrznego, a także parkingów, gdzie pracownicy będą wykorzystywać skutery.

Przedmiotem umowy z Centrum Handlowym Jantar oraz Galerią Słupsk są usługi ochrony fizycznej i przeciwpożarowej. Pracownicy spółki będą również odpowiedzialni za obsługę centrów monitorowania zlokalizowanych w obiektach.

„Pozyskanie aż pięciu nowych kontraktów z centrami handlowymi w tak krótkim czasie to ogromny sukces spółki. Są to już kolejne obiekty wielkopowierzchniowe w naszym portfolio. W mniejszych miejscowościach, w przeciwieństwie do największych ośrodków, obserwujemy ekspansję placówek wielkopowierzchniowych. Sytuacja ta jest dla nas okazją do rozwijania i doskonalenia usługi. Chcemy zwiększać nasz udział w tym rynku i wykorzystać szansę, jaka przed nami stoi” – mówi Łukasz Puciłowski, prezes Impel Security Polska.

Impel Security Polska jest jednym z największych w Polsce podmiotów realizujących usługi w zakresie bezpieczeństwa. Spółka specjalizuje się w ochronie dużych obiektów przemysłowych, biurowców, banków, super- i hipermarketów oraz osiedli mieszkaniowych. ISP obsługuje warszawskie Złote Tarasy, CH Plaza w Poznaniu i Lublinie, Galerię Łódzką. Impel Security świadczy też usługi dla sieci Leroy Merlin, Kaufland, Intermarche i Bricomarche.

Ekspansja Impela w branży sieci handlowych (49 kB)
Impel Security Polska (ISP) – spółka należąca do Grupy Impel, podpisała kontrakty na świadczenie usług ochrony dla pięciu nowo powstałych centrów handlowych – Alfa w Białymstoku, Pogoria w Dąbrowie Górniczej, Karolinka w Opolu, Galeria Słupsk oraz centrum Jantar w Słupsku. Roczna łączna wartość pozyskanych kontraktów to blisko 3 mln zł.