Impel Cleaning dla lotnictwa

02 grudnia 2008

W ramach kontraktu Impel Cleaning, jako podwykonawca LGS, będzie świadczyć usługi sprzątania dla wszystkich linii lotniczych, których samoloty lodują na warszawskim lotnisku. W zależności od potrzeb, pracownicy spółki będą wykonywać trzy rodzaje sprzątania: „light cleaning” - przy szybkiej wymianie pasażerów, „standard cleaning” - przy dłuższym postoju oraz „deep cleaning” – gruntowne sprzątanie samolotu. Docelowo Impel Cleaning będzie obsługiwać około 150 samolotów dziennie zatrudniając łącznie ponad 200 osób na lotnisku im. Fryderyka Chopina w Warszawie.

„Podjęcie współpracy z LGS to kolejny ważny krok w kierunku działalności wysokospecjalistycznej Impel Cleaning. Nasza spółka realizowała do tej pory usługi sprzątania samolotów na lotnisku w Warszawie oraz w Rzeszowie dla Spółki Warsaw Airport Services (WAS). Dzięki kontraktowi z LGS nasze łączne przychody w branży lotniczej osiągną poziom ponad 10 mln zł rocznie. Jest to dowód na to, że Impel Cleaning świadczy usługi najwyższej jakości, jednocześnie spełniając wysokie wymagania związane z bezpieczeństwem statków powietrznych. W przyszłości planujemy poszerzać naszą ofertę związaną z obsługą naziemną statków pasażerskich o dalsze kategorie, takie jak obsługa pasażerska, bagażowa oraz płytową statków powietrznych. To dla nas bardzo perspektywiczny i prestiżowy rynek, który dynamicznie rozwija się w Polsce. Działalność usługową w obszarze lotnictwa będziemy docelowo wykonywać w odrębnej strukturze w ramach spółki Impel Cleaning, pod marką Impel Airport Services” - mówi Bogdan Dzik, Prezes Impel Cleaning.

Warunkiem świadczenia usług obsługi naziemnej statków powietrznych w portach lotniczych, jest posiadanie Certyfikatu Agenta Obsługi Naziemnej upoważniającego do prowadzenia działalności w jednej z jedenastu kategorii w polskich i zagranicznych portach lotniczych. Impel Cleaning w kwietniu b.r. uzyskał Certyfikat w kategorii „Obsługa kabinowa statków powietrznych” dotyczącej m.in. mycia statku powietrznego na zewnątrz i wewnątrz oraz zaopatrzenia pokładowego.

Impel Cleaning dla lotnictwa (41 kB)
Spółka Impel Cleaning, należąca do Grupy Impel, lider w branży usług porządkowo - czystościowych, podpisała kontrakt z Lot Ground Services (LGS) – spółką oferującą obsługę naziemną w Porcie Lotniczym im. Fryderyka Chopina w Warszawie. Wartość kontraktu zawartego na czas nieokreślony, wynosi około 8 mln zł rocznie.