Impel Airport Partner umacnia swoją pozycję

25 września 2012

Spółka Impel Airport Partner umocniła swoją pozycję pozyskując nowego klienta, którym jest Port Lotniczy im. Władysława Reymonta w Łodzi, a także rozszerzy zakres świadczonych dotychczas usług na terenie Portu Lotniczego im. Henryka Wieniawskiego w Poznaniu.

Spółka Impel Airport Partner pozyskała dwa nowe kontrakty w zakresie usług porządkowo czystościowych dla Portów Lotniczych. Pierwszy dotyczy poszerzenia współpracy z Portem Lotniczym Poznań-Ławica im. Henryka Wieniawskiego, a drugi z Portem Lotniczym im. Władysława Reymonta
w Łodzi.

Obecnie na poznańskim lotnisku  Spółka dba o stałe utrzymanie czystości w nowo wybudowanej strefie przylotów. Oprócz tego Impel Airport Partner świadczy usługi obsługi naziemnej samolotów oraz obsługi osób niepełnosprawnych na terenie tego portu.

Na rzecz Portu Lotniczego w Łodzi Spółka świadczy usługi sprzątania terminala, utrzymania czystości i higieny na terenach wewnętrznych i zewnętrznych oraz na pokładach statków powietrznych.

Wartość obu kontraktów to niemal milion złotych.

„Dzięki pozyskaniu kontraktów na świadczenie usług porządkowo-czystościowych, Spółka Impel Airport Partner umacnia swoją pozycję w branży, wykonując nie tylko usługi dla przewoźników, ale również dla portów lotniczych. Obecnie działamy na trzech polskich lotniskach: w Poznaniu, Warszawie oraz Łodzi i planujemy dalszą ekspansję na rynku usług handlingowych oraz usług związanych z transportem lotniczym.” – mówi Monika Chudobska, Prezes Zarządu Impel Airport Partner.

Spółka Impel Airport Partner zaznaczyła również mocno swoją obecność i potwierdziła zdolność do realizacji usług dla Klientów w warunkach podwyższonej presji czasu podczas zakończonych Mistrzostw Świata w piłce nożnej EURO 2012, a także podczas zakończonego niedawno sezonu wakacyjnego i związanego z nim wzmożonego ruchu czarterowego.

„Zakończony niedawno sezon wakacyjny pokazał jak sprawnie i elastycznie działa nasza Spółka i jaki potencjał tkwi w naszym zespole. Sprawne i bezpieczne funkcjonowanie w każdej sytuacji to podstawa naszego biznesu. Jesteśmy przekonani, że tylko działając w duchu obu tych wartości osiągniemy sukces. Rozwijamy ten perspektywiczny obszar działalności Grupy Kapitałowej Impel i konsekwentnie realizujemy postawione przed nami cele.” – dodaje Prezes Impel Airport Partner, Monika Chudobska.

Impel Airport Partner umacnia swoją pozycję (57.5 kB)