Impel kompleksowo dla branży szpitalnej

16 maja 2011

Konsorcjum Spółek Impel Cleaning, Impel Hospital Serwis oraz Impel Catering pozyskało nowego klienta z branży szpitalnej. Umowa na świadczenie usług porządkowo czystościowych oraz usług cateringowych zawarta została ze 105 Szpitalem Wojskowym z Przychodnią SP ZOZ w Żarach.

Umowę podpisano w dniu 22 kwietnia 2011 r. Wdrożenie kontraktu rozpoczęło się 1 maja 2011 r. Czas świadczenia usług został określony na 36 miesięcy, od 1 maja 2011 roku do 30 kwietnia 2014 roku. Roczna wartość kontraktu dla Spółek Impel Cleaning oraz Impel Hospital Serwis wynosi 2 626 006,56 złotych netto, zaś dla Impel Catering 973 896,00 złotych netto.

Klient posiada obiekty, które będą obsługiwane przez konsorcjum, w dwóch lokalizacjach: w Żarach oraz Żaganiu.

„Impel Cleaning od lat jest wiarygodnym i profesjonalnym partnerem dla Klientów z  branży szpitalnej w zakresie usług porządkowo czystościowych. Wybór naszej Spółki potwierdza wysokie standardy, które wyznaczamy i realizujemy we współpracy z Klientami i to m.in. one zadecydowały o tym, że Spółka Impel Cleaning stała się biznesowym partnerem Szpitala. Bardzo nas cieszy nawiązana współpraca, która, jesteśmy przekonani, przyniesie wymierne korzyści obu stronom.” – mówi Ewa Górska-Herezo, wiceprezes Impel Cleaning

Impel Cleaning to firma o ugruntowanej pozycji na rynku klientów z sektora szpitalnego. Spółka, dla której rozwój jest strategicznym celem poszukuje również nowych obszarów i możliwości poszerzania swojej obecności na rynku.

„Zaufanie, którym przez ponad 20 lat naszej działalności obdarzali nas Klienci jest sprawą kluczową. Chciałbym zaznaczyć, że Impel Cleaning mocno angażuje się w nowe obszary i podejmuje wyzwania w sektorach rynku, które ze strategicznego punktu widzenia również uznane zostały za perspektywiczne. Mam na myśli Klientów z sektora przemysłowego. Impel Cleaning aktywnie angażuje się w ten obszar,
m.in. poprzez przeprowadzanie kolejnych procesów akwizycyjnych. Mamy już pierwsze pozytywne efekty przeprowadzanych przez nas procesów restrukturyzacyjnych i planujemy nasze dotychczasowe, pozytywne doświadczenia implementować u kolejnych partnerów biznesowych.” – dodaje Piotr Regulski, wiceprezes Impel Cleaning

Grupa Impel oferuje kompleksowe rozwiązania dla biznesu. Dla Klientów dostępna jest szeroka gama usług z obszarów wspierających prowadzoną przez nich podstawową działalność biznesową.

Pozyskany kontrakt jest przykładem kompleksowego podejścia Impela do potrzeb Klienta. Obok usług porządkowo-czystościowych na rzecz Klienta świadczone będą usługi żywienia pacjentów placówki.

„Impel Catering dostarcza dopasowane do potrzeb klienta usługi z zakresu żywienia zbiorowego. Doskonale znamy specyfikę branży i potrafimy zaspokoić potrzeby klientów z branży szpitalnej. Posiadamy odpowiednie systemy zapewnienia jakości, w tym system HACCP, który gwarantuje naszym klientom pewność  i bezpieczeństwo otrzymywanych od nas świadczeń.” – dodaje Marek Hołówko prezes Spółki Impel Catering.

Impel kompleksowo dla branży szpitalnej (43 kB)