Vantage Development buduje Wrocław

21 marca 2011

Jeszcze w marcu bieżącego roku Vantage Development S.A. rozpocznie budowę obiektu biurowego - Promenady Epsilon. Jest to pierwszy etap budowy kompleksu biurowo – mieszkalnego Promenady Wrocławskie w centrum Wrocławia. Data oddania obiektu do użytkowania zaplanowana została na czerwiec 2012.

Promenady Epsilon to pierwszy etap budowy kompleksu biurowo – mieszkalnego Promenady Wrocławskie w centrum Wrocławia, w którym docelowo powstanie około 2 tysiące mieszkań i 80 tysięcy metrów kwadratowych biur. Będzie to największe przedsięwzięcie na wrocławskim rynku deweloperskim, obejmujące w sumie ponad 15 hektarów gruntu. Atutem położenia, w którym znajdzie się m.in. budynek biurowy Promenad Epsilon jest bliskość Rynku, bezpośrednie sąsiedztwo Odry i Kanału Miejskiego z własnym nabrzeżem oraz bliskość tras wyjazdowych w kierunku Warszawy i Poznania. Budynek Epsilon, o powierzchni około 6.600 metrów kwadratowych powierzchni użytkowo usługowej, usytuowany będzie w odległości niespełna 3 kilometrów od wrocławskiego Rynku, posiadał będzie dobrą komunikację z lotniskiem, a także autostradą A4 i drogą ekspresową S8. Jego zaletą jest również bliskie sąsiedztwo stacji kolejowej Wrocław Nadodrze oraz komunikacji miejskiej, zarówno tramwajowej jak i autobusowej.

„Jestem przekonany, że klienci docenią nie tylko walory architektoniczne budynku, ale przede wszystkim jego funkcjonalność, doskonałe położenie i świetną komunikację, która oznacza bliską dostępność praktycznie wszystkich podstawowych form komunikacji. To budynek zaprojektowany z myślą o przyjaznym i optymalnie dopasowanym do potrzeb przedsiębiorców otoczeniu” – mówi Edward Laufer, Prezes Spółki Vantage Development S.A.

Zaletami Promenad Epsilon, obok unikalnego położenia, jest, dzięki elastycznym modułom biurowym, możliwość ich dopasowania do potrzeb każdego Klienta. Budynek będzie się charakteryzował nowoczesną bryłą. Został zaprojektowany tak, by jego wnętrza były przyjazne i przestronne. Obiekt będzie podlegał w całości kontroli dostępu i ochronie. Wyposażony został w wygodny parking podziemny, a także naziemny.

Promenady Epsilon to część Promenad Wrocławskich nowej dzielnicy z obiektami usługowymi, handlowymi i rekreacyjnymi dla mieszkańców o łącznej powierzchni docelowej około 200 tysięcy metrów kwadratowych.

„Rozpoczynamy pierwszy etap dużego projektu, który, jesteśmy przekonani, zmieni oblicze Wrocławia. Chcemy kształtować przestrzeń miejską tak, by jak najlepiej odpowiadała potrzebom mieszkańców i rozwijającego się Wrocławia. Jesteśmy już obecni na rynku poprzez końcową realizację I etapu  inwestycji Centauris – trzy budynki mieszkalne z usługami - zlokalizowane przy ul Ślężnej, w bezpośrednim sąsiedztwie Parku Skowroniego, czy osiedla domków jednorodzinnych Słoneczne Sady pod Wrocławiem – zrealizowano 16 domów spośród zaplanowanych 130. Promenady Epsilon to kolejny krok, dzięki któremu rozpoczniemy realizację projektów biurowych dopasowanych do potrzeb naszych klientów” – dodaje Edward laufer, Prezes Spółki Vantage Development S.A.

Na Generalnego Wykonawcę budynku biurowo-usługowego „Promenady Epsilon” wybrana została firma CFE Polska Sp. z .o.o.

Vantage Development buduje Wrocław (58.5 kB)